Jövőálló ellátási láncok

Az ipar radikális átalakulásától az extrém környezeti eseményekig számtalan problémával kénytelenek a beszállítók szembenézni. A nagy, összetett ellátási láncok számára a digitális technológiák jelentik a kockázatok csökkentésének és kezelésének legjobb módját.


Integrált rendszerek

A digitalizáció a korábban zárt ellátási láncokat végponttól végpontig integrált digitális ökoszisztémává változtatja. A különböző forrásokból származó adatok összegyűjtésével és egyetlen digitális platformon való feldolgozásával javul a beszállítók és partnereik együttműködése. Átláthatóbbá és összehangoltabbá válik a szünet nélkül zajló folyamat.

Jelentős mértékben csökkenti a beszállítási láncban keletkező zavarokat a prediktív analitika és a big data alkalmazása. Használatukkal megjósolható az ügyféligények változása, pontosabban előre láthatóvá válik a nyersanyagok rendelkezésre állása és az érintettek felkészülhetnek a katasztrofális események bekövetkeztére is.

A nemrég alkalmazásba vett nyomkövető képességek már közel valós idejű betekintést adnak az ellátási láncok állapotába. Minimálisra csökkentik a reakcióidőket: ami korábban hetekig vagy napokig tartott, mindössze pár órára mérsékelhető.